RECOMANDARI PREMIO PENTRU SEZONUL DE VARA

Eticheta UE anvelope

Ce este eticheta UE pentru anvelope?

Este o noua eticheta standardizata ce va furniza cumparatorilor de anvelope informatii valoroase privind trei atribute cheie ale performantei anvelopei:
• Aderenta în conditii de carosabil umed
• Rezistenta la rulare
• Nivelul de zgomot exterior la rulare.

Eticheta este similara etichetelor deja existente pentru energie si eficienta folosite la produsele albe precum frigidere si masinile de spalat.

De ce este necesara?

Scopul noii etichete este de a informa mai bine cumparatorul de anvelope cu privire la siguranta si consumul eficient de carburant al anvelopelor cu nivel scazut de zgomot.

Îmi spune aceasta eticheta tot ceea ce trebuie sa stiu pentru performanta unei anvelope?

Aceasta eticheta este un ghid pentru cumparator privind performanta anvelopei:
în conditii de drum umed + rezistenta la rulare + nivelul de zgomot pe care-l emite
De aceea este doar unul din numeroasele instrumente utile care vin în ajutorul celor care vor sa se simta în siguranta la volan sau vor sa economiseasca combustibil.

Care este pozitia Goodyear cu privire la introducerea noii etichete UE pentru anvelope?

Goodyear saluta acest sistem de etichetare pentru ca este convinsa ca etichetele vor ajuta consumatorii sa ia decizii de achizitie pe deplin informate care adreseaza de asemenea aspecte cu un important impact asupra sigurantei în trafic si asupra mediului înconjurator prin scaderea consumului de carburant si a emisiilor de zgomot exterior.

Cum pot ramâne informat cu privire la ultimele dezvoltari ale acestei etichete?

Goodyear, alaturi de toti partenerii sai din lantul de franciza PREMIO din România, va juca un rol activ în furnizarea de informatii privind dezvoltarea noii etichete UE pentru anvelope.
Un tutorial complet cu privire la noua eticheta a anvelopelor ce va fi obligatorie în toate statele UE este disponibil pe pagina noastra la sectiunea PREMIO / RECOMANDARI.

Ce este atât de important la acesti trei indicatori?

Aderenta pe carosabil umed este un indicator cheie pentru performanta privind siguranta unei anvelope. Rezistenta la rulare afecteaza consumul de carburant al vehiculului si astfel are un impact direct asupra costurilor si a impactului asupra mediului operatorilor de flote. Zgomotul exterior afecteaza de asemenea impactul anvelopelor asupra mediului înconjurator.

Ce semnifica însemnele "nor" si "ploaie" ?

Aderenta - eticheta UE anvelope

Aceste însemne denota gradul de aderenta al anvelopei pe suprafete umede. Aderenta pe carosabil umed este elementul cheie de siguranta al unei anvelope. Ea are un impact deosebit asupra sigurantei în trafic deoarece anvelopele cu o aderenta excelenta în conditii de drum umed au distante de frânare mai scurte pe astfel de suprafete. Performanta gradului de siguranta este exprimata în cotarea de la A la G, (unde A este cea mai buna performanta a aderentei în conditii de carosabil umed).

Ce semnifica însemnul cu "pompa de carburant" ?

Rezistenta - eticheta UE anvelope

Acest însemn are legatura cu rezistenta la rulare a unei anvelope: cu cât rezistenta este mai mica, cu atât energia este mai putin disipata si consumul de combustibil mai scazut. De aceea acest indicator comunica cumparatorului economia pe care o realizeaza la consumul de carburant, precum si gradul de protectie asupra mediului înconjurator – în termeni de reducere a emisiilor de CO2 – a unei anvelope date. Performanta gradului de economie a carburantului este indicata cu aceeasi scala valorica precum cea de la indicatorul pentru aderenta pe carosabil umed, dar colorata în tabel, standardizata în intreaga Uniune Europeana. Gradul A denota anvelopa cea mai eficienta din punctul de vedere al consumului de carburant de pe piata.

Ce semnificatie are însemnul "speaker" ?

Zgomot - eticheta UE anvelope

Acest însemn indica zgomotul extern produs de o anvelopa în contact cu drumul. El este exprimat în decibeli si este însotit de una, doua sau trei unde sonore. O singura unda cu negru indica cel mai bun nivel al performantei de zgomot, însemnând ca nivelul emisiei de zgomot al anvelopei este sub nivelul limitei legale. Când o anvelopa are doua unde negre, înseamna ca ea întâlneste limita legala permisa. Trei unde sonore negre denota cea mai slaba performanta a nivelului de zgomot, însemnând ca anvelopa are un nivel ridicat de zgomot exterior situat undeva între minimum actual admis si limita de joc prevazut de reglementarile în vigoare (începând din noiembrie 2012).

Este noua lege aplicabila tuturor anvelopelor din UE ?

Noua eticheta va fi aplicata pe toate anvelopele noi de turisme si camioane, înafara de cele retratate.
Urmatoarele tipuri de anvelope NU sunt incluse în noua schema de etichete:
• Anvelopele off-road profesioniste
• Anvelopele de curse
• Anvelopele cu nituri
• Anvelopele de rezerva
• Anvelopele mai mici de 10 inch (254mm) în diametru sau peste 25 inch (635mm) în diametru
• Anvelopele cu o rata a vitezei mai mica de 80 km / h
• Anvelopele proiectate a fi montate pe vehicule înregistrate pentru prima data înainte de 1990.COPYRIGHT © 2012 MONDOTRADE
CONTACT | SITEMAP